Ana Sayfa Faaliyetlerim 28 Şubat 2011 411 Görüntüleme

Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı (TURSEFF) Tanıtıldı

Avrupa imar ve Kalkınma Bankası gelifltirdiği Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Programı (TURSEFF) ile özel sektöre, katılımcı bankalar aracılığıyla 200 milyon dolarlık kredi olanağı sağlayacak. Program, TOSYÖV’ün düzenlediği “KOBi’lerde Enerji Verimliliği ve Finansman Olanakları” konulu toplantı ile DES Sanayi Sitesi’nde KOBİ’lere anlatıldı.

AB Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı’nın 12. ülkesinin Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı (TURSEFF) ile Türkiye olduğunu belirten Gökhan Vural, “TURSEFF 200 milyon dolarlık bir kredidir. Türkiye’de Akbank, Denizbank, Garanti ve Vakıfbank aracılığıyla KOBİ’lere kullandırılacaktır.” dedi. Programın yenilenebilir kaynaklardan enerji üretmeyi ve enerji verimliliği projeleri gerçekleştirmeyi planlayan firmalarla enerji verimliliği ve/veya yenilenebilir enerji imkanlarını kullanmak isteyen özel konut sahiplerine kredi verebilmesi için EBRD’nin program katlımcısı bankalara sağladığı kredi ve garantileri içeriyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | AnatoliaWeb