Ana Sayfa Haberler, Yerel Haber 23 Mart 2016 596 Görüntüleme

Beykozlu Giresunlular Derneği Yöresel Günler Etkinliğinde

Beykoz Belediyesi’nin düzenlediği “Yöresel Geceler” programına bu hafta Beykozlu Giresunlular Derneği konuk oldu.
Mavi Karadeniz TV ve Beykoz Belediyesi Web TV’den canlı yayınlanan programda Giresun’un gelenek-görenekleri, yöresel ezgileri, tarihi güzellikleri ve kültürel renkleri tanıtıldı.

Ülkenin son zamanlarda hassas bir dönemden geçtiğine vurgu yapılan programda başta Giresun’un milli kahramanı Topal Osman Ağa ve Giresun’lu şehitler ve tüm şehitlerimiz saygı duruşuyla İstiklal Marşı okunarak rahmetle yad edildi. Ardından Gökhan Taneri Vural ve dernek yöneticileri ile birlikte ilçe sakinlerine Türk Bayrağı dağıtıldı.

Program kapsamında Giresun’a ait Hoşmak, Otluk, Pazı Kavurması, Yufka tatlısı Taflan ve Kiraz Turşusu, sarma, ısırgan, baklava gibi özgün lezzetleri tanıtılarak, konuklara ikram edildi. Yöreye ait mutfak kültürü ve el ürünleri, hediyelik aksesuarlar sergilenerek, satışa sunuldu.

Programda sahne alan Giresun yöre sanatçısı Mahmut Uzunöner, kemençe eşliğinde bölgesel türküleri seslendirdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | AnatoliaWeb