Ana Sayfa Üyeliklerim 21 Şubat 2019 536 Görüntüleme

BEYKOZ SPOR KULÜBÜ

Beykoz Spor Kulübü Derneği 28 Eylül 1908 yılında (Rumi 1325 Salı günü) kurulmuş, köklü ve onurlu bir maziye sahip büyük bir kuruluş ve spor yuvasıdır. Kurucuları, ünlü edebiyatçı Ahmet Mithat Efendi, Mustafa Nizamettin Bey, Eczacı Ferit Bey, Şair Ahmet Cevdet Bey’lerdir. Forma renkleri ise güneşin doğuşu, ışık ve medeniyetin ifadesi sarı ile muhteşem Lale Devri’nin ihtişamı olan siyah lalenin anlamında siyah renkten oluşan sarı-siyah renklerdir. Kulübümüz Ahmet Mithat Efendi önderliğinde “Mümeresat-ı Bedenye Şubesi” olarak kuruldu. Önceleri jimnastik dalına ağırlık vererek faaliyet gösterdi.

1911’de Beykoz İdman Şark Yurdu adını aldı. Faaliyet gösterdiği spor dallarının sayısını arttırdı. 1921’de kurulun Beykoz Zindeler Yurdu Kulübü ile bu kulübün kürekçilerinden Nedim Bey’in girişimleri sonucu 1922’de birleşme kararı aldı.

Futbol da 1923 yılında İstanbul Ligine katıldı. 1925’de İkinci Lig Şampiyonluğunu kazanarak Birinci Lige yükseldi. 1931 – 1932’de üçüncü oldu. Bu tarihten sonra İstanbul birinci liginde ve Türkiye liginin kurulmasından sonra 1966 yılına kadar Türkiye birinci liginde yer aldı.

Beykoz Spor Kulübü Türkiye’de bir kez Adalet’in bir kez de Beykoz’un kazandığı 200 kiloluk 2 mt.’lik Atatürk Kupası’nın da sahibidir.

Futbol takımımız 1999 yılında şirketleşme yoluna giderek Beykoz 1908 AŞ adını aldı. Şirketleşme basketbolda başarıya giden yolun açılmasını sağladı.

Beykoz Basketbol Takımı 1987-88 1.lige çıktı ve iki sezonluk mücadelenin ardından 2.lige düştü. Ayrıca 1960 Sezonunda Clev Cristy isimli, Türkiye’de forma giyen ilk ABD’li oyuncuyu Türkiye’ye getirdi. Beykoz Spor Kulübü, 10 Kasım 2001 tarihinde yapılan Genel Kurul’da dönemin Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler’e karşı seçimi kazanarak göreve Zeki Aksu’nun gelmesiyle basketboldaki makus talihini yendi.Basketbol takımını, göreve geldiğinin ilk senesinde, bölgesel ligden ikinci lige çıkaran; ikinci senesinde ise 36 takım arasından ligi 9.sırada tamamlarken; 2003-2004 sezonunda final grubuna kalarak sezon sonunda Ted Koleji ile birlikte ligi aynı puanı alarak ligi 4.sırada tamamlayarak 1.lige çıkma şansını kaybetti. 2004-2005 sezonunda ise final grubunu 3.sırada tamamlayan sarı siyahlılar Panasonic Samsun Spor’un maddi imkansızlıklar neticesinde ligden çekilmesi üzerine 1.lige davet edildi. Ligin başlamasına 1 ay gibi kısa bir zaman kalmasına rağmen bu davete olumlu yanıt veren boğaz ekibi ilk sezon kümede kalmayı başardı .

1946 yılında kurulan Basketbol Liginin de ilk şampiyonu da olan sarı siyahlılar da hedef 100. yılında yeniden şampiyonluğa oynayan bir takım yaratmak.

Son yıllarda tarihe mal olmuş bir çok kulüp parasal ve bürokratik engellemeler, kısır çekişmeler neticesinde kapılarına kilit vurma aşamasında çaresizlikler yaşamaktadır. Bu ortamda bile hep çıtayı yükseltme isteği, milli sporcuların çıkacağı daha çok branşı, tesisi olan organize olabilmiş bir spor kulübü olabilme idealini muhafaza etmekte olan ve arkasında ciddi anlamda hiçbir sponsor desteği olmayan başta Kulüp Başkanı Zeki Aksu ve yönetiminin özverisiyle 1.ligde çok işler yapacağını ligin ilk yarısını gösterdiği performansla kanıtladı.

1.Lige 16 yıl aradan sonra yeniden merhaba diyen Beykoz Spor Kulübü ligde büyük bütçesi olan müessese takımlarıyla ve Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray gibi takımlarla aynı ligde mücadele etmenin gururunu yaşıyor. Beykoz Basketbol takımı, Beykoz Belediyesine ait salonda her maç 2000’den fazla seyircinin takip ettiği maçlarda büyük taraftar desteği alıyor. 100. yılına merdiven dayayan kulüpte aralıklarla 10 yılı aşkın süre görev yapan ve halen başkan olan Zeki Aksu Beykoz Spor tarihine bu anlamda damgasını vurdu.

Ayrıca 100.Yılın eşiğinde Beykoz Spor Kulübü Derneği önemli bir anlaşmaya da imza atarak, Türkiye’nin lider internet erişim markası TTNet’le sponsor anlaşması yaparak geleceğe daha emin ve sağlam adımlarla yürümeye başladı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

POSEİDON SUALTI MERKEZİ

POSEİDON SUALTI MERKEZİ

Tema Tasarım | AnatoliaWeb