Ana Sayfa Üyeliklerim 21 Şubat 2019 441 Görüntüleme

BEYKOZ VAKFI

Vakfın Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı olarak gerçekleştireceği amaçlar şunlardır:
a. Sayısı her yıl yönetim kurulu kararı ile belirlenecek, yetenekli ancak maddi imkandan yoksun, çeşitli öğretim düzeyinden başarılı çocuğa eğitim bursu vermek.
b. Vakfın gelirlerinin artması halinde, gerekli yasal girişimlerde yapılarak Beykoz İlçe sınırları içerisinde “yaşlılar evi ve aşevleri” açmak.
c. Vakfın gelirlerin artması halinde, gerekli yasal izinler alınarak Beykoz ilçesine bir Anadolu Lisesi ve çeşitli düzeylerde öğretim kurumu kazandırılması için diğer özel ve tüzel kişi ve kuruluşlarla da işbirliği yaparak eğitim ve öğretim düzeyinin yükseltilmesine katkıda bulunmak.
d. Beykoz sınırları içerisinde sayısı Yönetim Kurulu kararı ile belirlenecek, başarılı ve yetenekli amatör sporculara, spor ve eğitimleri devam ettiği sürece ve başarılı oldukları sürece burs vermek.
e. Yörenin doğal yapısının ve yeşil örtüsünün korunması, boş alanların değerlendirilmesi ve ekolojik dengenin korunması amacı ile gerekli izinler alınarak ağaçlandırma çalışması yapmak, bölgedeki diğer özel ve kamu kuruluşları ile işbirliği yaparak çevreyi ve doğayı koruma, güzelleştirme, güçlendirme ve bununla ilgili teşvik ve organizasyonlar, kampanyalar düzenlemek.
f. Yardıma muhtaç kişilere ve düşkünlere aynı ve nakdi yardımda bulunmak.
g. Vakfın gelirlerinin artması halinde yasal işlemler yerine getirilerek sağlık hizmetleri alanında faaliyette bulunmak için kuruşlar tesis etmek, ortak olmak, bu hususlarda kampanyalar düzenlemek.
h. Beykoz İlçesinin eğitim, kültür ve iktisadi gelişmişlik düzeyinin yükseltilmesi ve böylece ülkenin eğitim, kültür ve gelişmişlik düzeyinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla her türlü eğitim, kültür ve bilimsel faaliyette bulunmak.
i. Yörenin turizm potansiyelinin arttırılması için başka kişi ve başka kuruluşlarla da iş birliği yaparak faaliyette bulunmak.
j. Kent Kültürü ve Kentlik Bilinci’nin yerleşmesi, yaygınlaşması ve gelişmesi için faaliyette bulunmak.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | AnatoliaWeb